מהי מימונה?

אם הנכם אזרחי מדינת ישראל, אין שום סיכוי שבעולם שלא טעמתם מופלטה לפחות פעם אחת בחיים. בכל חיי, יצא לי רק פעם אחת לפגוש בחורה שלא טעמה מופלטה – זו הייתה המורה שלי למתמטיקה בתיכון וברגע שהיא ציינה זאת בפני התלמידים, יום למחרת התארגנו ביחד עם כמה חברים מהכיתה וכיבדנו אותה במופלטות טעימות באחת ההפסקות.

עם זאת, למרות שרובנו מחכים לאירוע כל השנה, בואו נתעמק קצת במקור של החג ונבין מהיכן הוא הגיע.

 

לפי ויקיפדיה, מימונה הוא חג עממי אשר הגיע אלינו מיהודים יוצא צפון-מערב אפריקה. לפי מחקרים שנעשו בתחום, מסורת זו חודשה בארץ ישראל בשנת 1965 ומאז, כל שנה, יהודי מרוקו פותחים את ביתם החם ומזמינים אליהם כל אדם שרוצה להיכנס ולטעום מהמטעמים.

מאז התפתחותן של הרשתות החברתיות והתמונות המצחיקות שמריצים מדי יום ברשת, לקראת חג מימונה מופיעים הרבה תמונות משעשעות של אנשים, המבקשים לארח אותם בחג כוון שהוריהם אינם חוגגים מסורת זו.

במימונה נהוג לפתוח שולחן עם הרבה כיבוד מתוק ואיך לא – מופלטות. בעצם, האוכל הוא המרכיב המרכזי של הערב ואת ההכנות מתחילים לעשות כמה ימים לפני. יוצא שהחג נופל מיד עם סיום פסח, כך שחלק מהמאכלים שאת ההכנה שלהם מתחילים עוד בחג, הנם כשרים לפסח.

את הסועדים והאורחים במימונה נהוג לברך בברכה “תרבחו ותסעדו” שהכוונה היא להזמנת האורחים להנות מהשפע של המזון. עם זאת, ישנם טוענים כי הברכה הנכונה היא “תרווחו ותסעדו” והכוונה היא שקודם כל יהיה לכם רווח ורק לאחר מכם תוכלו לתת סעד.

לסיכום,

חג מימונה הוא חג מיוחד ושמח. אז אם עדיין לא יצא לכם לבקר בבית שבו חוגגים מימונה, אנו ממליצים בחום להגיע אל אחד השכנים או חברים ולהנות מהמסורת יחד איתם. אחרי הכל, הדלת שלהם תמיד פתוחה בחג. 🙂

למאמר נוסף בנושא הפקת חינה מפוארת  לחצו כאן