מתכונים למימונה

מתכונים למימונה

מימונה הוא אחד החגים השמחים שקיימים והרבה אנשים מחכים לחג זה שנה שלמה. במאמר זה אספנו עבורכם את המתכונים המומלצים (והפשוטים!) ביותר עבור חג מימונה הקרוב.

מתכונים למימונה

קחו 10 אנשים זרים ברחוב ותשאלו אותם מה האסוציאציות הראשונות שעולות להם ברגע שהם שומעים את המילה “מימונה”. ככל הנראה, 10 מתוך 10 יענו לכם “מופלטה”. לא פלא – הרי מופלטות הן המאכל המרכזי בשולחן החג ואיננו יכולים שלא לתת לכם מתכון מעולה למופלטות טעימות שישמחו את האורחים.

המרכיבים שתצטרכו:

  • כוס שמן אחת.
  • קמח 1 ק”ג.
  • כפית מלח.
  • 3 כוסות מים.

כמו שכבר הצלחתם להבין מהמרכיבים, מדובר על מתכון דיי קליל שגם מישהו שאין לו כל כך ניסיון בבישול, יוכל להתמודד עמו. בנוסף למרכיבים שציינו, תצטרכו גם דבש, בשביל ההגשה.

קודם כל עליכם לערבב את הקמח יחד עם מים, את המים יש להוסיף בהדרגה עד שהבצק יהיה אחיד.

לאחר שהכנתם את הבצק, יש לחלקו לכדורים בינוניים, לטבול כל כדור בתוך שמן ולהמתין כ20 דקות.

יש להכין משטח משומן ועליו לפתוח כל כדור עם הידיים, עד שימתחו לעיגולים דקים. את העיגולים יש לשים כל אחד בנפרד על המחבט ולטגן משני הצדדים עד ש”יתפסו צבע”.

מרוזיה

מתכון ממש קל להכנה, בלעדיו לא עובר שום חג מימונה. כל שתצטרכו לצורך הכנת מרוזיה:

  • כוס צימוקים.
  • 3 כפות סוכר
  • כוס של אגוזי מלך קצוצים.
  • מיץ לימון (חצי כוס).

יש לשים את הצימוקים בתוך קערה ולשפוך מים חמים (כך שיכסו את הצימוקים) המתינו כשעתיים וחצי עד שלוש שעות עד שהצימוקים יתנפחו קצת ויהיו רכים.

השלב הבא והאחרון, הוא להוסיף סוכר אל מיץ לימון ולבשל את הצימוקים. בסיום הוסיפו אגוזים.

בתאבון וחג מימונה שמח! 🙂

שתף את הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *