חגיגות המימונה

המימונה הוא חג שהובא לישראל על ידי העדה המרוקאית ומתקיים ביום האחרון של חג הפסח. במרוקו היו הערבים מביאים לחבריהם היהודים מגשים עם מצרכים כמו קמח, חלב, נענע, סוכר ועוד. מגש זה מסמל את סיום חג הפסח והמעבר לימים רגילים. המנהג המקורי היה שעם כניסת חג הפסח היהודים מביאים לערבים מגש עם יתרת החמץ מביתם ובמוצאי החג הוא מובא חזרה ליהודים בעיקר משום שהם אינם יכולים לרכוש את המצרכים הללו בגלל חג הפסח. יחסי הערבים והיהודים מורגשים במגש הזה.

חג המימונה בישראל

בישראל הפכה המימונה לחג רשמי ולא עדתי, שבו יוצאים לפארקים וחוגגים, כשבערב המימונה עורכים שולחנות עם כיבוד שעיקרו מופלטה.  מאכל צפון אפריקאי עשוי בצק שמוכן במוצאי חג הפסח עליו שמים דבש, חמאה, ריבה או כל ממרח מתוק. עיקרו של החג במוצאי הפסח. אחד מסממני החג הוא המעבר בין הבתים ואיחולי החוגגים באמרה “תרבחו ותסעדו”. רבים חושבים שפרוש ברכה זו היא תרוויחו ותואכלו והאמת היא שהפרוש הוא תרוויחו/תצליחו ושיהיה לכם מזל טוב. היום שלמחרת מצוין בדרך כלל על ידי יציאה לפיקניק עם בני המשפחה.

רוצים הפקת מימונה רצינית?

עם השנים החג התרחב וקמו מספר חברות הפקת מימונה. בנוסף חג זה נקרא חג הפוליטיקאים. כל מי שרואה עצמו פוליטיקאי שמכבד את עצמו מבקר בבתי יוצאי צפון אפריקה רבים  וחוגג אתם את החג תוך שהוא מצטלם ומפיץ את התמונות. גם האשכנזים מבין הפוליטיקאים מבקרים בבתי החוגגים ואף לובשים בגדים מסורתיים כמו תרבוש וגלבייה. בתי המארחים מקושטים בקישוטים מהמסורת המרוקאית והכלים הם כלים אוטנטיים. בנוסף לכיבוד ולמופלטה נהוג להגיש תה מתוק עם נענע. עיריות בארץ אימצו את המימונה והן מארגנות פיקניקים המוניים בהם מופיעים זמרים ואמנים רבים. משפחות שלמות מגיעות למקום האירוע לחגוג את המימונה. הפקת מימונה מצריכה ארגון, סדר ויכולת לארגן אירוע המוני עם משתתפים רבים. בכל מרכזי הערים מוקמות במות, כמו אלו בחג העצמאות, עליהן מופיעים אמנים מקומיים ואמנים מבחוץ. בכל אירוע גדול כמו חגיגות המימונה יש מי שמוצא מקום להרוויח כסף ולכן, דוכני מכירת מופלטה צצים בכל פינה בפארק.

050-7707246