מהי חינה
טקס החינה הינו טקס יהודי שמלווה אותנו לאורך שנים רבות. מדובר בטקס עתיק יומין שמגיע מעדות המזרח ואף מהודו. מאחורי כל הטקסים, התפאורה וכל החגיגה- נמצאת כוונה טהורה ויפה. המשמעות הבסיסית שעומדת מאחורי האירוע היא לברך את הזוג שעומד להינשא בכול טוב, בחיי נישואין שמחים, בשפע, בהצלחה ובפוריות. אם מביטים מעט אחורה, מוצאים שבעבר האישה הייתה הולכת למקווה ולאחר מכן חברותיה ובנות משפחתה היו מברכות אותה, ובמקום אחר ניתן למצוא שהיה נהוג שמשפחת הכלה מארחת את משפחת החתן בארוחה ביתית וחמימה.
כיצד חוגגים כיום
כיום פני הדברים מעט השתנו, לפחות בכול הנוגע לקנה המידה של חגיגית המאורע, אך עדיין מדובר באותה כוונה טהורה ויפה, ברצון לאחל לבני הזוג דרך צלחה בחייהם המשותפים ביחד. את הטקס נהוג לערוך בליווי של חברים ובני משפחה כשבוע לפני החתונה. מדובר באירוע שמח, צבעוני ועם מגוון ניואנסים תרבותיים. כך למשל נהוג להגיע בלבוש מסורתי, החתן והכלה נוהגים להחליף תלבושות, וכל הערב מלווה בדברי מתיקה לצד מוסיקה וריקודים.
הסמל שעל היד
לצד אירוע החינה, ישנו טקס מריחת החינה, כאשר נהוג שאת החינה עצמה מורחת על גבי החתן, הכלה והאורחים אישה פורייה וצדיקה, אשר מתחילה את מריחת החינה עם הכלה והחתן, תוך כדי שהיא מברכת אותם בפוריות, הצלחה, שפע ושמחה. את עיסת החינה מפיקים מצמח החינה העונה גם לשם “כופר”. את האבקה נהוג לערבב עם מי ורדים ויין, כאשר יש כאלו שמוסיפים לטקס המריחה מגוון קישוטים סביב הידיים.
לבסוף נציין שיש שמפרשים את המילה “חינה” כרמז לשלושת המצוות בה מצווה כל אישה יהודייה:
חלה- הפרשת חלה
נדה- מצווה שנוגעת לטהרת המשפחה
הדלקת נרות- מצווה שנוגעת לקבל יום השבת.
050-7707246